• ONLINE Soočanje s stresom v času Covida-19

   

  Vpliv stresa na naše počutje, delo in zdravje v času Covida – 19

Pojav COVID-19 ne predstavlja zgolj tveganja za naše telesno zdravje, marveč tudi za naše duševno blagostanje. Številne raziskave ugotavljajo porast s stresom povezanih duševnih težav v državah z razglašeno epidemijo.

Duševne stiske se kažejo v domala vseh segmentih našega vsakdana (npr. na delovnem mestu, pri šoloobveznih otrocih, starostnikih, …).

Medtem ko je zmerna raven stresa ob realno ogrožajočih okoliščinah, ki jih prinaša COVID-19, povsem ustrezna in nas vodi v aktivacijo samozaščitnega vedenja, pa ima lahko pretirana raven stresa številne negativne posledice za naše duševno zdravje.

Pretirano doživljanje stresa nas lahko vodi v izvajanje manj učinkovitih vedenjskih vzorcev, doživljanje intenzivnih, neprijetnih občutkov (npr razdražljivost, jeza, tesnoba, žalost, vznemirjenost, apatičnost, nemoč) ter usmerjanje pozornosti na izključno negativne in katastrofalne posledice virusa. Nenazadnje lahko slabo obvladan in dolgotrajen stres povzroči tudi nastanek določenih dušenih motenj (npr. depresija, panična motnja, …).

Delavnica Soočanje s stresom v času Covida-19 je namenjena vsem posameznikom, ki bi radi bolje razumeli odnos med COVID-19 in stresnimi reakcijami, predvsem pa je delavnica namenjena učenju tehnik in strategij, ki nam pomagajo pri obvladovanju lastnega stresa v teh zahtevnih časih.

Udeleženci delavnice bodo preko delavnice in dela na lastnih primerih dobili odgovore na naslednja vprašanja:
– Kaj je stres in zakaj je lahko COVID-19 za nas tako stresen?
– Kako lahko razločimo normalen stres od škodljivega?
– S kakšnimi tehnikami in strategijami si lahko pomagamo pri obvladovanju s COVID-om povezanega stresa?
– Kako lahko naučene tehnike in strategije čim bolj učinkovito vključimo v naš vsakdan?

Delavnica poteka preko video konference, kjer lahko udeleženci zastavljajo vprašanja in predstavijo svojo lastne izkušnje s soočanjem s stresom v času epidemije COVID-19.

Delavnico izvaja dr. Simon Brezovar, klinični psiholog in doktor znanosti s področja eksperimentalne psihologije, zaposlen na Nevrološki kliniki UKC Ljubljana in kot predavatelj na Univerzi na Primorskem. Je avtor knjige “Osebnostne motnje v teoriji in praksi”.

Delavnica je za GiBit člane brezplačna!

Prijava na online delavnico STRES IN COVID-19 »

Bi želeli delavnico organizirati v vašem podjetju? Pišite na b2b@gibit.si!

Termin 
Ponedeljek, 7.12.2020 ob 20:00

Za GiBit člane BREZPLAČNO!
GiBit član je vsak, ki je kdaj obiskoval naše vadbe.

Cena delavnice za ostale je 20€.

Čas trajanja delavnice je 90 minut.

 

Prijava na delavnico STRES IN COVID-19 »

 • Pokličite nas ali nam pišite

  Telefon: 040 331 833
  Mail: online@gibit.si
  Kontaktni obrazec   Ime in priimek

   E-pošta (obvezno)

   Sporočilo